Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το Τwitter πουλάει τις παλιές μας αναρτήσεις


Το Twitter πούλησε μια σειρά από παλιότερα σχόλια χρηστών σε μια επιχείρηση που ονομάζεται DataSift, η οποία τα αναλύει και τα διαθέτει σε εταιρίες για εμπορικούς σκοπούς. 




Περισσότερες από 1.000 ακόμα εταιρίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν πρόσβαση στα tweets που αφορούν προϊόντα, εμπορικά σήματα, ή υπηρεσίες τους.
Σύμφωνα με τη Mail Online η DataSift επιβεβαίωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία που αποκτά πρόσβαση στα tweets, την ώρα που το Twitter δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση υπό το φόβο της κατακραυγής που ήδη ξεκίνησε από χρήστες και οργανώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Τα tweets που πουλήθηκαν αφορούν δημόσιες αναρτήσεις που ανέβηκαν τα προηγούμενα 2 χρόνια στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και όχι ιδιωτικά. Εάν διαγράψετε ένα tweet ή ένα λογαριασμό, αυτόματα διαγράφονται κι από τα αρχεία του DataSift. Η πώληση παλαιών tweets είναι ένας ακόμα τρόπος για να έχει κέρδος το Twitter, το οποίο μπαίνει στο στόχαστρο όσων κατηγορούν ήδη τη Google και το Facebook για τα δικαιώματα που έχουν να «χειρίζονται» τα δεδομένα των χρηστών τους.
Πρόσφατα είχε δεχθεί κι άλλο πλήγμα στο προφίλ του με την απόφαση να λογοκρίνει σχόλια και λογαριασμούς.
 


pinnokio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου